4X game Humankind is ‘n innoverende nuwe Sega-mededinger vir die beskawing

4X game Humankind is 'n innoverende nuwe Sega-mededinger vir die beskawing

4X game Humankind is 'n innoverende nuwe Sega-mededinger vir Civilization 1

mensdom volg die beskawing van Sid Meier en gee nie om nie. Ek het die game-demonstrasie verlede week gekyk en is opgewonde oor die epiese 4X-strategie wat volgende jaar op die rekenaar verskyn. Die belangrikste is dat Amplitude Studios, wat deur Sega besit word, nuwe idees bekend stel aan ‘n formaat wat lankal oorheers is deur ‘n sekere en konstante gevoel van Firaxis-evolusie. Die groot historiese strategie is die skok wat dit verdien.

Die basiese sjabloon is welbekend, maar die verskil lê in die besonderhede. Ek begin met ‘n setlaar op ‘n seskantige kaart met heuwels, woude, riviere en spesiale hulpbronne. Ek vestig my in die stad, ondersoek tegnologie, bou eenhede, verken, bou distrikte, veg teen vyande, ontwikkel, bou wonderwerke en probeer die indrukwekkendste beskawing ter wêreld word.

Maar hier raak dinge interessant. In plaas daarvan om een ​​beskawing te kies, soos die Azteken, Duitsers of Zoeloes, kies en kies ek uit verskillende kulture in ses eeue van die geskiedenis. In die Bronstydperk kan ek dus Hetiete, Egiptiese, Olmek of sewe ander wees. Elk van hierdie eenhede het ‘n verskillende klem op eenhede en kenmerke. Een kan beter wees in tegnologie, ‘n ander in die leër.

In plaas daarvan om een ​​beskawing te kies, kies ek uit verskillende kulture deur die geskiedenis

As ek dus ‘n Egiptenaar kies, trek ek voordeel uit riviere en piramides bou. My leërs is baie afhanklik van strydwaens. Aan die begin van die klassieke era het ek tien nuwe kulture aangebied, insluitend Romeinse kulture. As ek ‘n keuse maak, hou ek al my Egiptiese goed, maar ek fokus op die werk van die Romeine, soos legioene, vroeë nywerhede en effektiewe padwerke. Elk van die ses wildtydperke bied tien kulture tot vandag toe aan.

Ek kies strategies die kulture wat deur die geskiedenis by my behoeftes pas. As ek die ouderdom van vroeë moderniteit bereik het en nie met wetenskaplike innovasie kan tred hou nie, moet ek ‘n keuse maak wat my posisie sal verbeter. Ek neem ook persoonlike en estetiese keuses. Miskien vra my kultuur Mesoamerikaanse invloede of ‘n voorsmakie van Frankryk.

Tydens die spel word my stede, my kultuur en weermag ‘n smeltkroes van verskillende invloede. My vroeë afrigters het tot laat eeue oorleef, maar op die manier is hulle gemoderniseer en gemoderniseer, wat altyd die Egiptiese klimaat handhaaf. Die antieke wonders van Noord-Afrika sit langs die skoonheid van Europese Middeleeuse katedrale.

Die mensdom Die amplitude van die mensdom / Sega

Toe ek my ses keuses uit tien opsies in elke era gemaak het, is die aard van my kultuur een van die vele moontlike alternatiewe. Natuurlik is my vyande, beide menslik en AI, besig om hul eie unieke kulture te bou.

“Geskiedenis gaan oor die verbinding van kulture en beskawings,” het Amplitude se kreatiewe direkteur Romain de Waubert gesê. ‘Hulle is altyd deurmekaar.’ As voorbeeld gee hy die invloed van Grieke op die Romeine en Romeine op die Renaissance en al drie op die Verligting.

Die terugspeelkaart is baie akwarel en kwasi-realisties. Stede het ‘n skoon, aangename voorkoms. Dekoratiewe wesens word tussen weivelde vasgemaak, waar militêre eenhede van hexes na hexes verander. En dit lei ons mensdomVeg.

Elk van my leërs is ‘n kombinasie van verskillende eenhede wat ek deur die geskiedenis gereël het, afhangende van die taktiese voordele. Ek kon dus middeleeuse kanonne hê saam met antieke perdekrygers, ondersteun deur ‘n klassieke falanx en miskien ‘n eenheid van Renaissance-pikemen.

Weermagte onthul die slagveld en individuele eenhede

Op die hoofkaart beweeg elke leër as ‘n enkele ikoon, maar as vyandelike leërs betrokke raak, ontwikkel die ikoon op die tweede slagveldkaart. Dit onthul die verenigde samestelling van elke leër. Die terrein is ook op ‘n meer gedetailleerde en verfynde manier gemodelleer as op die hoofkaart.

Dit lei ons tot ‘n slaggebaseerde geveg wat X-Com blykbaar beïnvloed. Die Gamescom Amplitude-demo het geëindig toe die geveg begin het, so ek weet nie presies hoe dit gebeur nie, maar daar is aan my gesê dat elke speler tot nege beurte het om die vyand te probeer verpletter. Dit is beslis ‘n verandering in vergelyking met ‘n enkele Civ-kaart gebaseer op ‘n seshoek.

Paris Amplitude is veral bekend vir die galaktiese reeks 4X Endless Space, maar volgens Waubert, mensdom dit is ‘n droomondernemingsprojek. ‘Alles waaraan ons gewerk het, is ‘n trap wat ons hierheen sal lei,’ het hy gesê.

Ons sal meer oor mensdom in die komende maande, met inbegrip van stelsels soos kuns, handel, kultuur en godsdiens.