Baie wonderlike speletjies kom uit, en ek kan myself nie wegskeur van …

Baie wonderlike speletjies kom uit, en ek kan myself nie wegskeur van ...

Beheer. Wreckfest. New Age of Wonders. Astrale ketting. Erica – baie goeie speletjies kom nou voor, en ek kan myself nie van die MMORPG af wegskeur vanaf 2013. As dit nie genoeg was nie, speel ek Final Fantasy XIV nie op ‘n rekenaar nie, maar op PS4. Wat so lekker aan hierdie speletjie is, is dat ek tien uur se ryvlakke mors? Nogal ‘n eerlike antwoord: ek het geen idee nie. Ek moet dit neerskryf.

Ek het baie MMO’s getoets. Lords of the Rings Online, Star Wars: The Old Republic, TERA, Neverwinter Online, Guild Wars, Guild Wars 2, The Elder Scrolls Online – ek het dekades ure van my lewe in elk van hierdie titels agtergelaat. Nee, absoluut geen MMO-produksie het my so lank soos Final Fantasy XIV op die skerm geplak nie. Selfs World of Warcraft – objektief groot, magies selfs – het my nie so verslaaf soos die eksotiese FFXIV nie. Boonop word op die konsole gespeel.

Die eerste oomblikke, die eerste ure van Final Fantasy XIV, is ‘n wakker nagmerrie.

Daar is niks om oor te lieg nie – die begin van die avontuur met FFXIV is verskriklik. Die aanmeld- en registrasieproses op die konsole is ‘n traumatiese ervaring. As u die stelselwaarde inskryf met die PlayStation-sleutelbord, die pyltjie met ‘n analoog beheer, besoek die webwerf wat op die konsole vertoon word – dit is alles ‘n nagmerrie. ‘N Absolute nagmerrie. Om dit snaaks te maak, kan ek nie ‘n maandelikse intekening by die PS Store koop nie. Ek moet my skootrekenaar begin en my debietkaartnommers neerskryf. In ‘n woord: moeite. Probleem honderd keer.

Die eerste dosyn of selfs ‘n paar dosyn ure binne die spel beïndruk ook nie. Die inhoud van die kaal stand – A Realm Reborn – wyk aansienlik af van vandag se standaarde op die MMORPG-mark. 80% van die plot take statiese gesprekke. Daar sal van tyd tot tyd ‘n filmtoneel op die spelmotor wees. Die tonele is egter so vervelig dat u hulle so gou as moontlik wil verander. Die verhaal self behoort op sy beurt tot diegene wat naïef en banaal is.

Ek doen nie goeie Final Fantasy XIV-advertensies nie, nè? Ek kan egter nie help dat die vlak tussen ervaringsvlak 1 en 50 vervelig, eentonig en herhalend is nie. Slegs kerkers red die situasie – aktiwiteite vir ‘n groep van 4 of 8 spelers waarin unieke werktuigkundiges geweef is. Byvoorbeeld, as u teen die groot kraken veg, moet u oppas vir die tentakels daarvan. Voete kan spelers avatars soos lappe poppe gooi. Of die stryd met ‘n demoon, wat bestaan ​​uit ontsnap tussen dimensionele deure. As ons nie die werktuigkundiges kry nie, val die hele span van ‘n kragtige gebiedstaking.

Square Enix self is bewus daarvan dat die inhoud van A Realm Reborn suig. Hulle wil dit verander.

Baie fantastiese speletjies kom uit, en ek kan myself nie van die MMO Final Fantasy XIV wegskeur nie.  WoW het nie 1 ingetrek nie

Spel-ontwikkelaars het aangekondig dat hulle dit oorweeg om die inhoud van die basiese weergawe aantrekliker te maak, te verslank. Dit verbaas my glad nie. Wanneer ‘n nuwe speler die wêreld van Final Fantasy XIV betree, staar hy verveeldheid en herhaling in die gesig. Daarom twyfel ek dat die minder aanhoudende boogskutter, swaardvis of towenaar die intekening sou verleng. Selfs as die speler in die media lees dat die inhoud van die drie groot uitbreidings – Heavensward, Stormblood en Shadowbringers – geweldig is, moet hy nogtans 50 vlakke van A Realm Reborn deurbreek.

Vir baie is dit ‘n taak buite hul vermoë. Spandeer ‘n dosyn, indien nie ‘n paar dosyn uur op ‘n dowwe slyp nie, want in die toekoms sal dit beter wees? Baie spelers doen nie so ‘n ooreenkoms nie. Hy het te min tyd of te veel ander, opwindender speletjies op die horison. Dit is die rede waarom ek die behoefte om die avontuur vir nuwe spelers aanlokliker te maak, wat in Square Enix groei, perfek verstaan. Ek vra: waarom nie nou nie ?!

As u egter vlak 50 bereik, as u die Ryk wys waar kreef hiberneer, begin magie.

Baie fantastiese speletjies kom uit, en ek kan myself nie van die MMO Final Fantasy XIV wegskeur nie.  WoW het nie so 2 ingetrek nie

Baie beoordelaars en kritici skryf dat die waarlik goeie, werklik unieke Final Fantasy XIV met die eerste groot uitbreiding begin. Ek beweer dat dit baie vinniger begin. Die nuwe storielyn wat in updates 2.1 – 2.5 bekendgestel is (waar 2.0 die basiese weergawe van die spel is) is ‘n kwalitatiewe sprong wat met die blote oog gevoel word. Asof ‘n heeltemal ander span die wedstryd aangepak het. ‘N Heeltemal ander benadering tot die spel.

Op vlak 50 blyk dit dat die missies skielik interessant is. Die aantal gesnyde tonele neem dramaties toe. Op sy beurt kan ons effektiewe gevegte, humoristiese insetsels en goedgerigte dialoë sien. Die syhelde het lewendiger en meer natuurlik geword. Boonop het sommige van hulle vir die eerste keer karakter gekry. Die NPC’s wat my in A Realm Reborn opgeneem het, het skielik duidelikheid gekry. Ek het spesifieke helde begin herken. Die begrip van hul agenda. Ondersteun hulle Soos hulle.

Die kwalitatiewe verandering is verstommend. Absoluut ongelooflik. Take hou op om vervelige gesprekke te wees. Die eerste pogings tot onderskeiding verskyn aan die kant van die ontwikkelaars. Daar is eksperimente met meganika soos sluip, terugflitse, die gebruik van masjiene of ondervraging. Ek besef dat dit vanuit die perspektief van ‘n paar ongelooflike World of Warcraft-missies soos ‘n grimmige grap klink. Vanuit die perspektief van die beginpunt is FFXIV egter ‘n regte deurbraak.

Die beste is dat die wêreld van Final Fantasy XIV voortdurend, mooi en permanent ontwikkel.

Baie fantastiese speletjies kom uit, en ek kan myself nie van die MMO Final Fantasy XIV wegskeur nie.  WoW het nie 3 ingetrek nie

Die spel soos die FFXIV is op sommige gebiede argaïes en het ‘n verrassende buigsame enjin. Hiermee kan u veranderinge van een missie na ‘n ander aanbring. Die verlate kasteel word skielik ‘n besige vesting. Op patrollievrye roetes verskyn soldate van die organisasie om te skep wat ons ons eie hand gegee het. Onder invloed van voltooide missies verander NPC’s hul ligging. Hulle word nog steeds teen die grond vasgesweis, maar dit gee steeds die illusie van ‘n lewende gemeenskap.

Hierdie paar opdaterings tussen weergawes 2.1 en 3.0 gee die spel meer as die hele reuse-veldtog van A Realm Reborn. Ek oordryf nie. Die wêreld, kerkers, take – dit alles ontwikkel tot die vlak wat na die moderne MMORPG verwag word. Dan oorskry hierdie vlak. Baie wonder hoe Final Fantasy XIV homself in 2019 verdedig met sy genadelose, duur inskrywingsmodel. Dit is immers die enigste een buiten World of Warcraft en EVE Online MMO wat by die maandelikse huldeblymodel gebly het. Daar is geen tekort aan spelers wat bereid is om hierdie huldeblyk te betaal nie. Ek behoort self aan hulle, net soos ‘n paar miljoen ander mense.

Plus die gemeenskap … hierdie vreesaanjaende lekker spelersgemeenskap.

Baie fantastiese speletjies kom uit, en ek kan myself nie van die MMO Final Fantasy XIV wegskeur nie.  WoW het nie 4 ingetrek nie

Soos ek aan die begin genoem het, het ek kontak gehad met baie MMORPG’s. Ek het egter nog nooit so ‘n oulike gemeenskap ontmoet nie. So welwillend. So vriendelik. Asof die avant-garde van welopgevoede spelers aan die spanklets deelneem. Ek sal jou sê: wat is ‘n inskrywing? Die maandelikse belasting is ‘n groot sif. Die inskrywing skei verloofde spelers wat van hul MMO’s hou, van sprinkane wat op gratis spel reken. Ek is herinner aan die tye van LOTR Online. Daar was ook kultuur. Tot die oorgang van die spel na die Free2Play-model. Die onbeskoftheid het soos Uruk-hai uit Saruman se modderputte gegroei.

Ek weet, ek weet … jy kan skryf dat ek die spelers hier in beter en slegter verdeel op grond van die dikte van die beursie. Ek kan egter nie help dat ek dadelik tuis gevoel het in FFXIV nie. Vriendelike houding en bereidwilligheid om te help oorheers. In die kletsvenster word daar nie gesoek na die internetnuuskanaal “OMG noob” nie. Niemand hier spog dat hy by my ma geslaap het nie en niemand smeek vir 100k goud nie. Selfs die soeke na spelers vir die span is saamgestel met volsinne. U kan verbaas wees.

Die inhoud van Shadowbringers is net voor my. Ek kan nie wag nie.

Baie fantastiese speletjies kom uit, en ek kan myself nie van die MMO Final Fantasy XIV wegskeur nie.  WoW het nie 5 ingetrek nie

Daar is baie take en baie vlakke voor my voordat ek die jongste uitbreiding bereik wat ‘n tiental dae gelede vrygestel is. Resensies wys dat die byvoeging uitstekend is. Miskien selfs beter as alle vorige uitbreidings. Maar ek is nuuskierig hoe Final Fantasy XIV anders kan ontwikkel. Ek is reeds baie gelukkig met die vlak van spel. As dit nog beter gaan, is daar niks vir my om na die reën te gryp en ‘n paar dosyn ure ekstra af te kry nie.

Toe een van die joernaliste Square Enix vra wanneer ‘n nuwe MMO in die Final Fantasy-wêreld sou verskyn, het die uitgewer gesê dit is nie gou nie. Volgens die ontwikkelaars is FFXIV in ‘n goeie vorm en is daar geen nuwe titel nodig nie. As ek kyk hoeveel pret hierdie produksie my gegee het, is ek bereid om dit te glo. Ek sou nooit kon dink dat my gunsteling MMORPG ‘n eksotiese produk op die PlayStation 4-konsole sou wees nie, maar ek het heeltemal ingetree en meer pret gehad as wat ek gedink het. Final Fantasy XIV is beslis nie ‘n spel vir almal nie, maar ek is geen wonder waar die titel so ‘n getroue intekenaarbasis het nie.