Die breek van die skerm is nie die slegste ding wat kan gebeur as …

Die breek van die skerm is nie die slegste ding wat kan gebeur as ...
Kleurvolle toepassings wat ek kan gebruik. In grys, wat nie ‘n foto neem nie. Foto: Matías S. Zavia (Gizmodo in Spaans)

Ek het eendag besluit om ‘n ontspannende dag by die swembad te stop en te gaan eet. Ek het my selfoon in my swembroeksak gesit en vyf minute van die huis af na ‘n goedkoop sushirestaurant gery. Die sak was te klein vir die 6,7 duim-skerm, maar honger het my kognitiewe vermoë verswak. Toe ek uit die motor klim, glip die telefoon van die badpak af, ry ‘n paar sentimeter in vrye val en tref die asfalt stomp. Na die aanvanklike mikro-infeksie het ek bevestig dat die skerm goed is en het my lewe voortgesit. Probleme het begin toe die telefoon nie meer batterye het nie.

Samsung Galaxy A80, wat pas vir Gizmodo geanaliseer is, val van die rand af, en die trefkrag het een van die syknoppies (volume-af-knoppie) in ‘n metaalraam gesink. Daar was geen krap op die skerm nie en die telefoon het goed gewerk, maar toe dit vir die eerste keer herbegin word, het hy geïnterpreteer dat hy die volume-af-knoppie ingedruk het omdat hy die ‘safe mode’ of ‘safe mode’ wou aktiveer, die diagnostiese modus wat alle ander toepassings uitskakel. maatskappye vir kommunikasie en batterytoetsing.

Die volume-af-knoppie word nou altyd gedrukDie volume-af-knop word nou altyd gedruk. Foto: Matías S. Zavia (Gizmodo in Spaans)

Met die volume-af-knoppie altyd ingedruk, begin die telefoon altyd in die veilige modus. Daar is geen maklike manier om dit uit te kry nie, en die nadele daarvan om nie toegang tot afgelaaide toepassings te hê nie, word vroeër as later duidelik. Ek kan sms-boodskappe ontvang, maar ek kan nie WhatsApp of Telegram oopmaak nie. Ek kan foto’s neem, maar ek kan dit nie na Google Foto’s of Instagram oplaai nie. Ek kan e-posse lees, maar ek kan nie via Slack met klasmaats kommunikeer nie. Die telefoon het ‘n soort geword dumbphone dit het my gedwing om te bel in plaas daarvan om boodskappe te stuur en foto’s te neem sonder om dit met ander te deel.

Ek wil sê dat dit ‘n bevrydende ervaring is, maar ek is bekommerd dat ek van alles wegbly. Ten minste kon ek bewys dat ek ly aan wat sielkundiges FOMO noem, en dat ek kompulsiewe gebruik van sosiale netwerke moet beperk.

Wat die telefoon betref, het ek na Google gekyk om te sien of iets anders gebeur het, en dit blyk te wees. Die persoon het op die Galaxy S7 gebeur. Twee gebruikers het aan hom gesê dat die na-verkoopsdiens van Samsung $ 350 vir die herstel van die gemors betaal. ‘N Ander persoon sê dat hy dieselfde probleem gehad het en dit herstel het deur op die volumeknoppie te druk. Vir my kant het ek die knoppie met ‘n pen probeer oopsluit. Omdat ek dit nie verstaan ​​het nie, het ek besluit om my telefoon te verander om na plan B te dink.

Enige idees?