Resensie van Telling Lies: ‘n triomf in volle beweging

Resensie van Telling Lies: 'n triomf in volle beweging

Resensie van Telling Lies: 'n oorwinning in volle beweging 1

leuen dit begin met ‘n asemrowende vrou wat in die woonstel val en die hardeskyf aansluit.

Hierdie hardeskyf bevat ‘n databasis van baie videoverbindings en verskeie video’s met verborge kameras. Alle oproepe is eenrigtingopnames wat beperkte inligting bied, tensy ek twee identiese oproepe kan verbind om beide kante van die gesprek te hoor. Ek kan dadelik gaan ondervind met die soekkassie, die ingevoerde frase en vyf snitte om na te kyk. Ek kies die een met die mees aangrypende miniatuur en is weg.

Daar is geen Steam-prestasies om akkurate, gestruktureerde opsommings te skryf van al die video-oproepe wat ek kyk nie, maar dit het my nie gekeer nie. Ek het baie oomblikke gehad toe ek op die spasiebalk gedruk het om die film te stop, ‘n nuwe openbaring te kry en vinnig iets in die notaboek voor my te skryf. Of ek sou Alt-Tab voeg by die hangende Evernote-dokument waarin ek dokumentasie gebou het oor elke karakter wat ek tot dusver ontmoet het.

Barlow het in 2015 bekendheid verwerf Haar verhaal, die vertelling vertel deur die soekenjin by die polisiekantoor en ‘n noukeurig gekatalogiseerde reeks verfilmde ondervragings, waarin die regte akteur die fokuspunt is. Persnickets van die soekenjin, die rekenaar-koppelvlak uit die 90’s het beteken dat spelers slegs vyf films op ‘n slag kon sien, ongeag die navraag. Om die Hannah-legkaart op te los, moet u die wenke van die soekenjin versigtig katalogiseer en meer snitte ontdek.

waar Haar verhaal jy kan hom binne twee en ‘n half uur slaan, leuen het ‘n baie langer reikafstand. Daar is vier hoofkarakters in plaas van een, saam met ‘n indrukwekkende ondersteunende rolverdeling. Videoklippies is langer – van 45 sekondes tot 9 minute, hoewel die meeste gemiddeld ongeveer twee tot vier minute, en die nuwe skuurmeganika beteken dat ek enige tyd enige film kan betree en vryelik heen en weer kan beweeg.

Hierdie funksie lyk amper as ‘n verpligte opdatering van die oorspronklike formule. gedurende Haar verhaal gefokus op een geheim, leuen is ‘n oseaan van misleiding.

As u nie weet wat u nie weet nie

Die titel van die spel verberg slim sy geheime; Ek waardeer die feit dat ek nie eers geweet het watter vrae ek moes vra toe ek begin speel het nie. Ek het dieper ingegaan en baie aannames gemaak – baie heeltemal verkeerd. Ek is dankbaar vir hoe gereeld ek nie die draaie en voorspellings kon voorspel nie en die tyd waarin ek daarin geslaag het om al die elemente te versamel, geniet. Hierdie oorsig sal sonder bederf bly om hierdie ervaring vir ander te bewaar.

leuen dit gaan oor die versameling van selfstandige naamwoorde. Elke snit bevat volledige onderskrifte en ek kan te eniger tyd pouse om die woorde wat uitgespreek word te belig en met ‘n nuwe soektog te begin. As iemand ‘n motor noem, kan ek ophou opneem om na ander gevalle van die motor te soek. Ek doen dit selde, want ek is ‘n aanvullende monster wat elke aksie in die snit moet sien voordat ek verder kan gaan met die volgende soektog.

Basiese lessenaarkoppelvlak vir iets wat 'n ouer rekenaar in Telling Lies kan wees leuen draai om hierdie eenvoudige koppelvlak. Sam Barlow, Furious Bee Limited / Annapurna Interactive

In plaas daarvan hou ek ‘n notaboek vol naamwoorde en soek idees op ‘n lessenaar in die regte wêreld, waarheen ek keer op keer terugkeer as die put droog is. Maar die geleentheid om na ‘n interessanter onderwerp oor te gaan – ‘n naam wat ek nog nooit vantevore gesien het nie, ‘n plek, ‘n konsep – stel my in staat om met ‘n soort vryheid te speel sonder grense, wat selde in speletjies voorkom. En met ‘n groot aantal foutiewe aanwysings in sy geskiedenis, is dit maklik om ‘n gejaag na te streef en steeds ‘n beloning te vind.

Die soekenjin het egter ‘n paar beperkinge: die eerste vyf snitte (in chronologiese volgorde) kry ek slegs as ek na ‘n term soek, wat beteken dat gewilde terme, soos karaktername, slegs die vroeë resultate op die tydlyn vul. Dit kan frustrerend wees om die boodskap “5 resultate uit 18 wedstryde te toon” te bekyk, maar dit help om die strategie wat nodig is om onderaan elke legkaart te verdiep, te verdiep. Soms is die grootste uitdaging om die teenoorgestelde kant van die gesprek te vind; Ek het geweet dat daar iets sappigs aan die ander kant sou wees, en daarom het ek frustries elke frase binnegedring wat weerspieël word in die clip-dialoog wat ek al ontdek het.

Nog ‘n meganiese beperking kom in films voor. Aan die onderkant is daar geen tydlyn nie, slegs die tydkode in die linkerbovenhoek wat my huidige posisie en die totale lengte van die film vertoon. Ek kan met drie verskillende snelhede terugspoel en vinnig vorentoe beweeg – nie een van hulle is vinnig genoeg in die hitte van die oomblik nie – maar ek kan nie direk na die gewenste punt gaan nie.

Dit voel strafbaar as ek oor sewe minute tot agt en ‘n half minute arriveer, maar na die voltooiing van die hele wedstryd waardeer ek die voorneme om te ontwerp. Hierdie snitte moet nie eenvoudig oorgeslaan word om hul “vleis” te vind nie; soveel aandag is geskenk aan die toevoeging van bytone by die verhaal. Beweeg te vinnig, en ek kan ‘n plakkaat teen die muur, tafelbord of maaltydinhoud mis. Dit is belangrik om te vertraag, asem te haal en alles dop te hou, selfs al wil ek gou wees om nog ‘n idee te kry.

Die titel van die spel verberg slim die belangrikste geheime

Aan die ander kant, leuen bied subtiele herinneringe aan die gevaarlike werklikheid van die deursoeking van gesteelde, geïnkripteer lêers en die mate van geheimhouding wat deur hierdie wet vereis word. Hierdie spanning help die spel geknetter met lewe en dringendheid.

Tree op in leuen is op die hoogste vlak, wat histories nie die geval was by die meeste videospeletjies in volle beweging nie, maar dit is baie belangrik as daar gekyk word na hoeveel tyd ek aan elke karakter spandeer. Selfs as hulle nie praat nie, kan ek hul gesigte vir leidrade dophou of hul monde lees. Kerry Bishé (Stop en vang vuur) betower met ‘n rol wat onverwags emosionele plekke tref, en selfs die jongste rolverdeling gee ‘n outentieke en oortuigende uitvoering. Die tydskrif self is vindingryk en lewendig, dit het ook die geluid van regte mense wat praat; elk van die hoofkarakters is ten volle ontwikkel, en hul verhale is die moeite werd om te verken.

As Haar verhaal was ‘n bewys van die konsep leuen dit is nog ‘n evolusie van wat Barlow Sam kan doen met hierdie nuwe – nog nie nagebootsde “genre van vollengte-video-geheime. Selfs nadat ek die aansoek nagegaan het, het ek weer na ‘n paar uittreksels gesoek en ‘n bietjie meer inligting gesoek totdat ek tevrede was dat ek alles gesien het.

leuen word op 23 Augustus op iOS, Mac en Windows PC vrygestel. Die speletjie is op Windows getoets met behulp van die finale ‘kleinhandel’-stoomaflaaikode wat deur Annapurna Interactive verskaf is. Jy kan vind Bykomende inligting oor Polygon se etiekbeleid hier.