WhatsApp “Delete for everyone” verwyder nie multimedia-lĂȘers wat aan gebruikers gestuur word nie …

WhatsApp

U het per ongeluk iemand per foto per WhatsApp gestuur wat u nie moes hĂȘ nie?

Wel, ons was almal daar, maar die ongelukkiger ding is dat die funksie ‘Delete for everyone’ wat WhatsApp twee jaar gelede bekendgestel het, ‘n verkeerde privaatheidsfout bevat, wat gebruikers ‘n valse privaatheidsin laat.

WhatsApp en sy mededingende Telegram-boodskapper bied ‘n ‘Delete for All’-funksie, moontlik lewensreddende funksie waarop miljoene mense vandag vertrou om die ongemaklikheid van die stuur van boodskappe / foto’s / video’s aan die verkeerde persoon te vermy.

Soos die naam aandui, “Skrap vir almal“Is ontwerp om die verkeerde boodskappe – insluitend foto’s en video’s – per ongeluk vanaf die ontvanger se telefoon of van alle groeplede te stuur.

Vir WhatsApp is die funksie slegs binne 1 uur, 8 minute en 16 sekondes beskikbaar vanaf die stuur van die boodskap wat u wil uitvee.

Dit blyk egter dat die WhatsApp-funksie ‘Delete for all’ nie multimedia-lĂȘers wat aan iPhone-gebruikers gestuur is (met standaardinstellings), soos op Android-toestelle, uitvee nie, en dit dan op die iOS-toestel van die ontvanger gelaat word, selfs as die boodskapper-kletsskerm ‘n boodskap vertoon “Hierdie boodskap is uitgevee.”

Volgens Shitesh Sachan, ‘n konsultant vir toepassingsveiligheid wat hierdie privaatheidskwessie gevind het en sy bevindings slegs met The Hacker News gedeel het, is die WhatsApp-funksie op iOS nie ontwerp om ontvangde multimedia-lĂȘers wat op ‘n rol gestoor is, van ‘n iPhone-kamera te verwyder nie.

Aan die ander kant, as u die opsie ‘Delete for all’ op ‘n Android-gebruiker gebruik, sal WhatsApp ook die opgelaaide mediagids uit die gallery van die ontvanger se toestel verwyder.

Dit is omdat WhatsApp standaard alle beelde / video’s wat via WhatsApp in die Roll ontvang word, outomaties vanaf die iPhone-kamera of in die Android Media Gallery stoor, wat andersins in die toepassingsinstellings afgeskakel kan word, maar baie min mense gee om.

VroeĂ«r hierdie week is ‘n soortgelyke kwesbaarheid met betrekking tot privaatheid geopenbaar in die funksie ‘Verwyder vir almal’ van die Telegram-boodskapper, wat die maatskappy onmiddellik aangepak het om dit bruikbaar te maak in situasies waarvoor dit oorspronklik ontwerp is.

Toe Sachan egter oor hierdie WhatsApp-probleem berig het, het die maatskappy geweier om die probleem op te los deur te sĂȘ:

“Die funksie wat voorsien word deur ‘Delete for all’ is om die boodskap te verwyder en daar is geen waarborg dat die media (of die boodskap) permanent geskrap sal word nie – die implementering fokus op die teenwoordigheid van boodskappe in WhatsApp.”

Die WhatsApp Security-span het ook aangevoer dat “ontvangers u boodskap kan sien voordat dit uitgevee word of as die uitvee misluk,” maar hierdie funksie is nie eens ontwerp om u te beskerm teen onverwagte scenario’s waarin ontvangers ‘n mediabestuur handmatig of ‘n stortingstelsel oordra of stoor nie kletsskerm.

Hoewel WhatsApp gesĂȘ het “daar is geen waarborg dat die boodskap of aanhangsels geskrap sal word nie”, het die maatskappy gesĂȘ dat dit in die toekoms veranderinge aan hierdie funksionaliteit en die implementering daarvan kan aanbring.