Beoordeel Slay the Spire: my gunsteling spel om te verloor

Beoordeel Slay the Spire: my gunsteling spel om te verloor

Resensie van Slay the Spire: my gunsteling spel om 1 te verloor

Oorkom geleenthede en leer uit voortdurende mislukking vorm die kern van rogueliet-speletjies. Daar is min oorwinnings, en die lekkerte is om te veg om aan te pas by die immer veranderende spel. Toe ek begin speel Kill the Spire, Roguelit-dek-gebou is nou beskikbaar vir Windows PC, ek het aanvaar dat die spel op dieselfde manier sou werk. Na tien uur het ek hierdie bemeestering geleer Kill the Spire dit kom nie deur die leer van die spelstelsels nie, maar deur my aannames te versprei oor hoe dit alles werk.

IN Kill the SpireEk speel as een van drie unieke karakters om deur ‘n lukraak gegenereerde kaart gevul met gevegte, skatkiste en RPG-agtige ontmoetings te breek. Die geveg is soortgelyk aan ‘turn-based RPG’, maar in plaas daarvan om aanvalle en towerspreuke op die spyskaart te kies, kies ek kaarte uit ‘n spesifieke poel kaarte vir elke karakter. Hierdie kaarte laat my toe om aan te val, te verdedig, spel te gooi of om spesiale vermoëns te gebruik. Elke karakter het sy eie stel kaarte, waardeur hul speelstyle heeltemal anders is.

Aan die begin van elke wedstryd het ek net ‘n algemene dek vol basiese aanvalskaarte, verdedigingskaarte en ‘n paar vaardighede. Maar elke keer as ek ‘n vyand verslaan, kan ek een van drie nuwe kaarte by my dek voeg, getrek uit ‘n groot hoeveelheid moontlike kaarte wat beskikbaar is vir elke karakter. Hierdie kaarte kan nuwe spesifieke vaardighede ontsluit en stel my in staat om ‘n verskeidenheid dekstyle te bou met behulp van algemene kaarte as basis.

Aanvanklik het ek gedink ek verstaan ​​dit alles; Ek is immers gewoond daaraan om sowel kaart- as roguelike-speletjies te speel. Maar selfs na ‘n paar uur het ek nog steeds verloor en nie baie vordering gemaak nie. Dit is nie ongewoon vir rogueliete nie en ek het tydens die wedstryd goed gevoel dat ek iets moes mis omdat ek so baie sukkel. Ek het aanvaar dat elke klas ‘n redelik eenvoudige benadering tot die bou van ‘n dek gehad het: The Iron Battleship is ‘n vegter wat baie skade berokken, Silent is ‘n hooligan en Defect is ‘n robot wat magiese balle gooi. Maar na baie terugslae het ek geweet dat ek ‘n ander benadering moes neem.

Een van die eerste foute wat ek gemaak het, was om te veel kaarte op my dek te voeg. Aangesien daar geen beperking is nie, het ek steeds kaarte bygevoeg wat interessant gelyk het. Wada kan byvoorbeeld vier verskillende soorte koeëls gooi om homself te versterk. In my naïwiteit het ek die kaarte gegryp om al vier soorte by my dek te voeg sonder om te weet dat hulle glad nie meng nie.

Slay the Spire - reeks kaarte Met soveel kaarte om van te kies, kan dit aanvanklik oorweldigend wees. Mega Crit-speletjies

Toe ek na die spel begin, wou ek al die nuwe kaarte gebruik wat ek verdien het. Dit blyk dat hoe meer kaarte ek het, hoe minder waarskynlik is dit dat hulle die belangrikste kaarte trek. Dit is die bou van dek 101, maar dit is maklik vir my om in hierdie slegte gewoonte te beland as ek sulke speletjies begin speel. Na ‘n paar gidse van die vroeë toegangsfase af, het ek ‘n paar nuwe taktieke gekies.

Een van die belangrikste – en teenbewuste – aanbevelings was om van my basiese aanvalskaarte ontslae te raak. Tydens die spel kom ek miskien ‘n winkeleienaar op een van die vele willekeurig gegenereerde paadjies teë. Die opsie is om kaarte teen ‘n sekere prys van die dek te verwyder. Aanvanklik het ek aanvaar dat ek dit sou gebruik om negatiewe kaarte wat willekeurig ontvang is, te verwyder, soos dié wat my tydens die trekking kan beskadig, of bloot nuttelose kaarte wat waardevolle spasie in my dek spaar.

Ek het gou verneem dat ek die verkoper kan betaal vir verwydering verskillende ‘Negatiewe kaarte’ – naamlik my algemene aanvalskaarte. Alhoewel dit vroeg in die wedstryd goed is, is dit ‘n interessante manier om aan te val, maar kaarte gebaseer op my vaardighede is meer interessante en doeltreffende maniere om skade aan te pak. Binnekort sal hierdie basiese aanvalskaarte uiteindelik ruimte inneem wat ek moet reserwe vir sterker kaarte van hoër waarde. Hierdie klein verandering het vir my ‘n groot verskil gemaak toe ek ‘n wedstryd ondervind het waar vyande baie harder geraak het. As ek nog steeds op die basiese aanvalskaarte staatmaak, kan ek nie met hul sterkte ooreenstem nie. Maar as ek hierdie kaarte verwyder om plek te maak vir beter, kan ek dit maklik omverwerp.

Slay the Spire - verkoper wys sy goed Die verkoper verkoop kaarte, items en die vermoë om kaarte te verwyder. Mega Crit-speletjies

Ek het ook geleer om aan my verwagtinge te voldoen rakende die tipe dekke wat ek moet bou. Die sleutel tot die bou van ‘n dek is om ‘n dekdek te bou waarin elke kaart die ander een aanvul. In kaartspeletjies soos Magic: The Gathering, dit is redelik maklik, want jy beplan alles voor die wedstryd – nie op die oomblik soos in nie Kill the Spire. Omdat ek aan die einde van elke byeenkoms ‘n willekeurige stel dekboukaarte ontvang het, kan ek nie ‘n wedloop begin met die spesifieke doel om die dek te bou nie. Ek moet vinnig besluit oor langtermyn-dekontwerpe op grond van watter kaarte ná die geveg beskikbaar sal wees. Die truuk met Kill the Spire is om meer kreatief en proaktief te dink as wat ‘n tipiese kaartspel van my vereis.

My geliefkoosde dek vir gebruik by ‘n boelie wat gif uitstraal, het byvoorbeeld niks te make met haar vermoë om vyande te besmet nie. Ek het baie meer vreugde en sukses as ek kaarte gebruik om ‘n oneindige aantal gooiemesse te onthou. My effektiefste dek vir Defect, die magiese robot, het ook niks met sy aangebore talente te doen nie. Dit is gebaseer op verskeie fisiese aanvalskaarte, waarvan die krag ophoop, hoe meer gebruik ek dit.

Slay the Spire - kies een van die drie tabs Die kaarte wat u vroeg in die spel kies, kan die hele lopie bepaal. Mega Crit Games deur Polygon

Rogueliete leer hul lesse op ‘n dikwels vernietigende manier, en Kill the Spire dit is nie anders nie. Elke nuwe aanloop kan strafbaar en soms onbillik lyk. Ek het pas geleer hoe om vet te snoei en teë te kom met intuïtiewe idees vir dekke waarvan ek regtig gehou het in die spel. Noudat ek ‘n paar truuks in my mou het, kan ek nie wag om daarmee te eksperimenteer totdat ek die perfekte vaart bereik het nie.

Kill the Spire is op Windows PC gekontroleer; is nou beskikbaar op stoomen die Nintendo Switch-weergawe sal vroeg in 2019 beskikbaar wees. U kan aanvullende inligting oor Polygon se etiekbeleid vind hier.