Monster Hunter World: Iceborne-indrukke – voel soos die huis

Monster Hunter World: Iceborne-indrukke - voel soos die huis

Elke keer as ek na ‘n lang verlangsaming na Monster Hunter World terugkeer, voel ek verlore en oorweldig met inhoud en meganika. Daar is soveel om te doen en soveel bewegende dele om te leer dat dit soos ‘n byna chaotiese, lukrake spelontwerp kan lyk. Na elke terugkeer is daar egter altyd ‘n oomblik wanneer alles bymekaarkom en ek onthou wat Monster Hunter World wonderlik maak. Dit is ‘n wonderlike voorbeeld van ‘n spel wat spelers beloon wat aandag gee aan besonderhede en die idee koop om dinge reg te doen.

Toe ek Monster Hunter World: Iceborne optel, was daar ‘n gevoel van verlore en oorweldigende optrede, maar hulle verbinding was ook groot. Met nuwe gaste, monsters, lokasies, sosiale netwerke en hardeware is Monster Hunter World: Iceborne presies wat die speletjie nodig het; ‘n uitbreiding van wat Monster Hunter World wonderlik maak. Iceborne berus op ‘n stewige basis gebaseer op die basisspel, hou dit vars, maar probeer nie die Groot Swaard uitvind nie.

Ek het ‘n volwassene nodig

As ek sê dat ek verdwaal in Monster Hunter World elke keer as ek daaraan terugkom, is dit nie ‘n oordrywing nie. Na die eerste wedstryd en hersiening van die spel op PS4, het ek ‘n blaaskans geneem en teruggekeer na die PC-weergawe. Tussen hierdie twee blokke speeltyd het ek 300 uur in Monster Hunter World gesink, wat ‘n afname is in vergelyking met sommige. U dink miskien dat 300 uur genoeg is om te weet wat gebeur na die bestuur van die DLC, en ek is seker dat my ervaring gehelp het, maar elkeen wat nie aktief speel nie, moet ‘n periode van inligtingoorlading verwag. Mis net soos oggendkoffie jou met ‘n duidelike gedagtes laat dink.

Die eerste ding wat ek opgemerk het, was Grappling Claw en Master Rank. Grappling Claw is ‘n nuwe manier om op monsters te klim wat hulle in staat stel om van rigting te verander of ‘n verwoestende aanval te maak. Dit verg egter krag, en monsters wat beweeg word, kan jou afwerp en ernstige beserings opdoen.

Op sy beurt is Master Rank ‘n ranglysstelsel wat in Iceborne bekendgestel is. Namate spelers die verhaal en take van Iceborne voltooi, sal hul kampioenskapsrang toeneem, nuwe soeke ontsluit en vorentoe beweeg. Soos vorige lae-rangorde en hoë-rangstelsels, is die belangrikste rangorde die poort wat u van die inhoud inlaat of weghou, insluitend die vermoë om nuwe toerusting te skep wat in Iceborne aangebied word.

Nadat ek Astera verslaan het en my begin oriënteer het, is ek op Iceborne se eerste missie vertrek. Dit het my bekendgestel aan Hoarfrost Reach, ‘n nuwe winterlokasie in Monster Hunter World. Dit het my ook aangesig tot aangesig gebring met my eerste nuwe monster, Beotodus, wat graag onder die sneeu duik en soos ‘n haai swem met ‘n vin wat bo die oppervlak uitsteek. Daar was ‘n geveg van 42 minute waarin ek nie geweet het watter swakheid (Vuur, Donder, Draak, ens.) Hierdie monster gehad het nie, wat my ‘n paar keer beswyk het.

Daar het ek geleer van die gevolge van koue op jagters en hoe die nuwe gelaagde wapenstelsel werk. Terwyl gelaagde wapenrusting slegs op skoonheidsmiddels van toepassing is, waardeur spelers kan lyk soos hulle wil sonder om hul unieke ontwerpe in te boet, het die koue ‘n ernstige invloed op die spel wat gereeld bestuur moet word. Ek het dit nie goed reggekry tydens die eerste Iceborne-jag nie, wat my uithouvermoë verminder het en hoe harder ek moes veg (42 minute).

Om eerlik te wees, het ek die eerste jag, en selfs die volgende een, heeltemal gefrustreerd laat vaar. Monster Hunter World is ‘n spel wat voorbereiding, begrip en aandag aan detail verg, en ek het nog nie een van hulle die eerste uur of twee op Iceborne reg bestuur nie. Ek het net vertraag en die nodige moeite gedoen om alles te laat verander.

Die jagte word ‘n jagter

Monster Hunter World: Iceborne-indrukke - voel soos tuis 1

Die kort entjie na Iceborne het opdrag gekry om na twee variante monsters te jag, wat spelers met monsters met ‘n sekere aksent erken as monsters wat hulle gejag het. Die eerste was Paolumu se Nagskadu. Hierdie ding lyk amper soos Paolumu, maar dit kan gas inasem, wat, as dit die Jagter vang, hulle sal laat val en hulle baie kwesbaar sal laat. Alhoewel Paolumu een van die maklikste monsters is om te verslaan, het ek hierdie soeke misluk, want as solo-speler kon ek myself nie van sy fokus wegskeur nie. Dit was die gefrustreerdste wat ek kan onthou in Monster Hunter World, Iceborne of Vanilla. Dit het my ook gehelp om die hoek te draai en weer vasgevang te raak in die spel.

Ek het teruggekeer na Astera en met Smithy gepraat. Ek het gekyk na wat ek kon skep, die Charm of Sleep gevind, en die beskrywing daarvan (op die hoogste vlak) het die slaap verhinder. Ongelukkig het ek nie ‘n paar klein hulpbronne gehad om die skepping te voltooi nie, en daarom het ek besluit om my ontwikkeling by Iceborne te stop om met die hoofblokker op pad te gaan. Na ongeveer ‘n uur se soek na spesifieke bronne van sommige van die oorspronklike monsters, kon ek daarin slaag om die Dream Spell III te skep en is terug na Paolum’s Night Shadow.

Dit was nie ‘n foutlose loop nie, maar ek het Nightshade Paolumu dadelik en sonder kaarte afgehaal. Ek het waarskynlik deur sy slaapgas-sakke gegaan, en die groot rede waarom ek die eerste keer misluk het, uit die weg geruim. Dit is die skoonheid van Monster Hunter World, en Iceborne gaan voort met dieselfde formule. Elke monster en omgewing sal ‘n unieke uitdaging wees, en in die vroeë oggendure van die spel kan dit oorweldigend lyk, maar daar is altyd ‘n manier om suksesvol te wees. Dit word gewoonlik nie aan die speler deurgegee nie, maar as die Hunter gereed is om die tyd te neem om die uitdaging te verstaan, sy benadering te beplan en op kleiner besonderhede te konsentreer, is die beloning net so goed soos alles in vandag se speletjies.

Dit voel soos om tuis te wees

Monster Hunter World: Iceborne-indrukke - voel soos tuis 2

Monster Hunter World: Iceborne doen presies wat dit moet. Hy maak staat op alles wat voor hom was sonder om die sjarme van Monster Hunter World te verloor. Spelers wat van die basisspel hou, sal van hierdie uitbreiding hou, en as dit nie voor u was nie, is dit nie nou vir u nie. Dit het soveel bewegende dele as ooit, maar nuwe liggings, hubs, gadgets, wapens, wapens, wapenrusting, monsters en monstervariante kom bymekaar om die ervaring te verbeter. Dit is soos om ‘n nuwe lugversorger in u huis te installeer; Ek voel nog steeds tuis, maar nou is dit baie koeler.