Ons het ‘n onderhoud met ‘n professionele speler (@Chrisfected) om uit te vind hoe …

Ons het 'n onderhoud met 'n professionele speler (@Chrisfected) gevoer om uit te vind hoe dit is om met videospeletjies te leef 1

Ons het 'n onderhoud met 'n professionele speler (@Chrisfected) gevoer om uit te vind hoe dit is om met videospeletjies te leef 1

Spelers wat miljoene dollars per wedstryd wen, spanne speel wat elke dag ure oefen, professionele toernooie met groot borge en stadions vol aanhangers om kwalifiserende wedstryde te geniet, is ‘n duidelike bewys dat videospeletjies nie meer ‘n stokperdjie is om ‘n sportloopbaan te word nie en professioneel.

Om meer uit te vind oor sy werk en ervaring as ‘n professionele speler in Mexiko, het ons gesels Chris Bejarano beter bekend as @Happy op Twitter, wat een van die sterkste verwysings na die land is.

Sy lewe in videospeletjies het op 6-jarige ouderdom begin toe hy Super Mario 3 ontmoet het en daarna na die rekenaar verhuis waarop sy avontuur met hierdie wedren begin het. Tans organiseer hy nasionale toernooie en is hy ‘n professionele afrigter van e-sportspanne, so ons weet seker dat u dit sal geniet om oor sy lewe te lees:

Watter wedstryd het jy eerste gespeel?

– Super Mario 3 by die huis van my niggieshoewel my pa op 10-jarige ouderdom vir my ‘n rekenaar gekoop het waar ek die hele dag deurgebring het om StarCraft 1 te speel, soveel dat hulle my skel (lag).

Wat was u eerste konsole?

– My eerste konsole kon dit kry totdat ek ‘n onafhanklike persoon was en ek dit kon koop. Ek was regtig PC Gamer en die speletjies waarin ek grootgeword het, is World of Warcraft en Counter Strike Half Life.

Wanneer het u besluit om aan eSports te wy?

– Dit is snaaks, want ek het nie besluit dat ek hierdie wêreld sou begin betree deur op die internet te ondersoek hoe speletjies gespeel word, wat my rekenaar gebring het nie, en op die internet, het ek begin lees oor ander spelers in die wêreld, en ek het ontdek dat hierdie spelers hulle was in orkes en hulle doen net dit. Ek het baie daarvan gehou om te sien hoe hulle stadions vul en op die verhoog klim, trofeë insamel en geld verdien, en my eerste reaksie was dat ek wou speel, maar toe neem ek ‘n ander koers om hierdie toernooie te organiseer, sodat ek nader aan hierdie gemeenskappe begin kom en geleidelik het mense wat geld of pryse by aanlyn-toernooie by ons aangesluit het, aangesluit.

U mag belangstel in: # DíadelGamer: 50 beste videospeletjies van alle tye

Watter raad kan u gee aan iemand wat by esports wil betrokke raak?

– Dat jy absoluut elke toernooi speel wat jy kan, hetsy aanlyn, op Geek Plaza, onder vriende … Almal! Dat hy dit sou begin glo en gereed sou wees om oorwinnings op te offer wat hy nie aan die begin sou behaal nie, solank hy sy loopbaan begin, styl en begin bestudeer hoe die kompetisie lyk en hoe dit gaan leef.

Ek het altyd gesê dat die eerste duisende toernooie wat u verloor die basis sal wees om die volgende te wen en om naam, ervaring en veiligheid te skep. Leer om dit as ‘n sportsoort te sien waar die doeltreffendste manier is om saam met ander mense te oefen en alles te leer wat u kan.

Watter aanlynplatforms beveel u aan om te begin?

– Daar is baie gratis en betaalde, maar drie wat ek die meeste gratis aanbeveel, is Battlefy, Challonge, Smash GG en ESEA, CEVO, ESL PLAY, waar hulle jou iets daarvoor betaalWel, u moet in ag neem dat u, soos in enige ander sportsoort, geld moet belê, so as u later in betalingsplatforms kan belê, doen dit.

As u van geld belê, as iemand ‘n rekenaarspeler soos u wil wees, watter tipe rekenaar of handelsmerk beveel u die beste aan?

– Ek het nie ‘n spesifieke handelsmerk nie, want ek is dol op die samestelling van u rekenaar, wat ‘n groot voordeel is. Alhoewel daar handelsmerke is wat baie volledige skootrekenaars bied, waarmee u videospeletjies kan stroom en speel met baie goeie grafika. Ek dra byvoorbeeld my twee skootrekenaars oral, MSI en Razer Blade Dat jy alles verduur. Die enigste probleem is dat u adapters moet koop omdat u nie al die kaartjies het nie.

Wat is die basiese speler-toestelle?

– Die twee belangrikste met wie ek altyd reis, is my muis en klawerbord, omdat ons almal spiergeheue het, veral as u ‘n rekenaarspeler is, is die geheue anders omdat u die sleutelbord en muis moet leer, in die geval van die sleutelbord, die afstand moet leer waar die sleutels is, ens., en in die geval van muise weet ek reeds waar my muisknoppies is. (Die muis het gewoonlik knoppies aan die sykante om alles tydens die spel makliker te maak).

Uiteindelik dra ek altyd kopstukke om dieselfde rede, ons het almal verskillende groottes, en sommige kan dalk stywer raak of u ongemaklik laat voel. En ek dink ek sal ook ‘n webcam byvoegWel, ons weet nooit wanneer ons ‘n LAN-party moet bou nie en ons moet voorbereid wees.

So jy weet, as jou videospeletjies jou besigheid is, is die pad duidelik, maar nie eenvoudig nie: oefen, neem deel aan toernooie en wees gereed om te leer van mislukking, wat aan die begin baie groot sal wees, maar jy sal dit geleidelik kan keer.

Verwante opmerking: Jou ouers laat jou nie videospeletjies speel nie? Die salaris van hierdie spelers sal van plan verander!

Bonus: ken dit deeglik!

Saam met @EpsylonCat en @ Art3misa, sal Chris vandag, Donderdag 29 Augustus, deel uitmaak van #BlueRoom van Twitter, waar hy vanuit sy eie perspektief oor sy ervaring in die wêreld van videospeletjies gaan gesels.

Ons het 'n onderhoud met 'n professionele speler (@Chrisfected) gevoer om uit te vind hoe dit is om met videospeletjies 2 te leef